Bestaat er wel zoiets als een balans tussen werk en privé? Is het nog wel van deze tijd om geprogrammeerd te worden op tijdsblokken? Simon Sinek pleit voor een veel zachtere scheidslijn tussen werken en ontspannen. 

Wat is de impact van omgangsvormen op de werkplek? Christine Porath deed er uitgebreid onderzoek naar. In deze korte samenvatting (3 min 29) van haar TED-talk:

1. De effecten van slechte omgangsvormen op prestaties
2. Waarom lompe leiders op lange termijn niet winnen
3. En 6 simpele manieren die prestaties wél verbeteren

Dr. Edith Eger overleeefde Auschwitz, maar kwam zelf tot de conclusie dat ze nog steeds gevangen was. Totdat ze tot het besef kwam dat ze elke dag opnieuw een keuze heeft hoe ze haar leven invult. Inspirerend met het voobeeld waarop ze haar eigen leven inricht.

Deze TED-talk van Johann Hari over depressie en spanning geeft een verrassende kijk op wat het is, en waar de oplossing ligt. Niet in medicijnen slikken maar in verbinding maken. 

Waar ben je naar op zoek? Wie probeer je te zijn? Wat als imago niet meer mee telt en alleen je ware ik? Een heel directe boodschap over wie je bent en waar je naar jezelf moet zoeken.

Mensen hebben de neiging om langer vast te houden aan een negatieve overtuiging, dat wijzen verschillende wetenschappelijke experimenten duidelijk uit. Als je dit bij jezelf herkent is dit dus helemaal niet zo bijzonder. Handig om te weten dat je jezelf kunt trainen om meer aandacht te geven aan het positieve, wat je sneller richting betere resultaten helpt. Heldere TED Talk van  sociaal psychologe Alison Ledgerwood.

Briljante video over de functie van stress. Rabbi Dr. Abraham Twerski vergelijkt het oncomfortabele gevoel van stress aan de hand van de groei van een kreeft. Stress is zeker niet slecht en juist een signaal om te groeien. Wat doe jij met die signalen?

Veel wijsheid in slechts anderhalve minuut.

Angsten kennen we allemaal. Angsten zijn functioneel: ze zetten ons op scherp en behoeden ons. Hoe je omgaat met angst bepaalt hoe je toekomst er uit ziet.

Hoe ga jij om met angst? Laat je je er door leiden, of zie je het ook wanneer je angst niet levensbedreigend is?

 

Share This