Onze favoriete boeken over persoonlijk leiderschap

en persoonlijke ontwikkeling

De beste boeken over persoonlijke groei

Boeken zijn een perfecte manier om je gedachten te richten en alles te leren over persoonlijke ontwikkeling, persoonlijk leiderschap, mindset en zelfontwikkeling.

Wij houden van boeken omdat ze een enorme inspiratiebron zijn om te leren hoe je het beste uit jezelf haalt. Waarom zelf het wiel uitvinden als iemand anders dat al gedaan heeft? Leer van de inzichten van anderen en laat je door hun verhalen inspireren. Een goed boek brengt je inzicht over je functioneren en de interactie met de wereld om je heen.

Hieronder delen wij onze favoriete boeken die wij waardevol vinden als je wilt leren hoe je jezelf kunt ontwikkelen tot een krachtig persoon die de leiding neemt over zijn eigen leven.

Heb jij een boek waarvan jij vindt dat die thuis hoort in dit rijtje van aanbevolen boeken? Laat het ons weten!

De 7 eigenschappen

Een klassieker onder de boeken over persoonlijke effectiviteit. De 7 eigenschappen die je in staat stellen om bewuste sturing te krijgen over wat je met jouw leven doet worden door Stephen Covey uitgebreid beschreven aan de hand van heel veel voorbeelden uit zijn eigen leven.  

Ik doe er toe

Een ‘gebruiksaanwijzing’ geschreven voor zingeving in het leven, met als uitgangspunt de stelling dat alleen wanneer je zelf volledig tot je recht komt je in staat bent om ook voor de wereld om je heen van waarde te zijn.

De oplossingenmachine Wouter Hart Thom Verheggen

De oplossingenmachine

Een probleem aan de kaak stellen en een oplossing aanreiken voor een aloude bron van frustratie. En tegelijk een beeld geven van een andere manier van managen die beter past bij de wereld van nu. Het is knap wanneer je dat voor elkaar krijgt. Wouter Hart en Thom Verheggen doen dat in ‘De Oplossingenmachine’ ook nog eens op zo’n manier dat je het in één ruk wilt uitlezen.

Drive Mark Tuitert

Drive

In tien lessen gaat Olympisch schaatskampioen Mark Tuitert in op de filosofie die hem zelf heeft gebracht bij een unieke balans tussen gedrevenheid richting doelen, en rust bij de tegenslagen die hiervoor in de weg staan. Een toegankelijk boek gebouwd op Griekse filosofie en persoonlijke levensverhalen.

Triggers

Wat als je jouw acties richting je doel centraal stelt in plaats van het doel zelf? Volgens Marshall Goldsmith ben je dan veel beter in staat om bij te sturen en minder gefrustreerd als je morgen nog niet bij je doel bent.

Expeditie Edith

Expeditie Edith is een boek dat ondanks de sneltreinvaart waarmee olympisch kampioen en juodoka Edith haar verhaal vertelt echt en heel persoonlijk is door de pijnlijke eerlijkheid waarmee het geschreven is. Een boeiend boek om te lezen en tegelijkertijd prima geschikt om ook zelf als spiegel te gebruiken.

De perfectie paradox

De perfectie paradox

Door perfectie na te streven bereiken we het tegenovergestelde. De moeite en inspanningen om te voldoen aan het perfecte plaatje gaan ten koste van de tijd en energie om echt goed werk te leveren. Met het nastreven van perfectie schieten we ons doel voorbij. Een goed leesbaar boek dat bewust maakt en handvatten aanreikt.

Jouw tip hier?

Welk boek over persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit heeft jou geinspireerd? Welk boek over persoonlijk leiderschap zou echt iedereen moeten lezen? Deel je tip!

Laat je niet kiezen

Laat je niet kiezen

Laat je niet kiezen geeft een kijkje in de dagelijkse praktijk van Danny Mullenders in zijn rol als ruim ervaren ontwikkel- en organisatiepsycholoog in zijn eigen adviesorganisatie. Aan de hand van de vragen en thema’s waarover mensen met Danny in gesprek gaan zijn in het boek een hele reeks korte verhalen gebundeld. Verhalen waarin een praktijksituatie wordt geschetst, en het gesprek waarin op die situatie wordt gereflecteerd. Het zet op een niet confronterende manier aan tot denken, maakt bewust van de effectiviteit van je gedrag, en de ruimte die er is om andere keuzes te maken.

The Subtle art of not giving a f*ck

Al jaren leren we dat positiviteit het geheim is voor een gelukkig leven. Dat stopt nu. In De edele kunst van Not Giving a F*ck introduceert Mark Manson een nieuwe sleutel tot geluk: stoppen met altijd maar positief zijn en in plaats daarvan leren omgaan met onze tekortkomingen en tegenslagen in het leven.

Welk Managementboek moet ik gelezen hebben?

Managementboek.nl

Wil je een boek bestellen of ben je op zoek naar andere auteurs en titels? Konnekst werkt samen met Managementboek.nl, de beste boekensite (en niet alleen voor managers). Vanwege het enorme assortiment en de snelle service beveel ik Managementboek.nl van harte aan!

En mooie bijkomstigheid: met de affiliatevergoeding van Managementboek help jij mee om deze pagina in de lucht te houden!

Share This